nieuwbouwinterieurtransformatiein uitvoering

transformatie

Op één van de mooiste plekken van het Vaneker staat een groot historisch pand dat stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Dit pand zal worden opgesplitst in vier woningen, één ervan – waar de opdrachtgever zelf in gaat wonen – kijkt uit over een prachtige natuurvijver.

Transformatie

Het pand bestaat uit twee delen, een hoger deel aan de straatzijde en een lagere vleugel erachter. Het grote pand aan de straatzijde wordt opgedeeld in 3 woningen, de architectuur versterkt het industriële karakter. Zwart geverfd metselwerk, zwarte kozijnen en een zwart stalen dak met roeven, maar rond de kozijnen zit een blank houten betimmering voor warmte en een bijzonder effect. Het pand heeft op dit moment geen of kleine openingen. Deze worden vergroot om zo veel mogelijk licht binnen te laten.

De vleugel aan de waterzijde zal worden losgekoppeld, waarvan de twee kopgevels die daardoor ontstaan zullen worden opgemetseld in oud metselwerk. Dit laat zien dat de delen aan elkaar hebben gezeten, want de architectuur van dit pand zal een groot contrast vormen met het voorste pand. Dit pand wordt buitenom geïsoleerd en krijgt een Scandinavische uitstraling door houten gevelbekleding en een betonstuc plint. Bij deze woning draait het allemaal om het uitzicht op het water. Je komt binnen aan de gemetselde dichte zijde en loopt al zigzaggend richting het panoramische uitzicht. De veranda strekt zich conisch uit richting water en zorgt tegelijkertijd voor schaduw, met een ligging op het zuiden.