interieurverbouwin uitvoering

minimalistisch

Wat maakt Scandinavische en Japanse architectuur zo sterk? Voor ons is dat de kracht van eenvoud, de kunst van het weglaten..
Bij deze verbouwing is dit minimalisme het uitgangspunt geweest.

Minimalistisch

De tuin is voor deze opdrachtgever eigenlijk het allerbelangrijkst. Daar draait het om, en daarmee hadden we het concept voor het ontwerp te pakken. Door de uitbouw niet gelijk te trekken met de huidige achtergevel, maar hem nog twee meter verder door te laten steken, wordt daarmee het zicht op de tuin bijna twee keer zo breed.

Om dat zicht zo min mogelijk te storen hebben we een minimalistische schuifpui toegepast. De stijlen van deze pui zijn slechts 3 cm breed en we hebben bewust voor een natuurlijke vergrijsde tint gekozen welke mooi opgaat in het landschap. De pui steekt verder door dan het plafond waardoor er een maximale hoeveelheid licht wordt binnengelaten, wel zo fijn wanneer je woonkamer twee keer zo groot wordt. Er wordt een extra verbinding gemaakt tussen eetkamer en keuken en deze verbinding wordt ‘verlicht’ door middel van een 4 meter lange lichtstraat.

De gevelbekleding van de uitbouw en het bijgebouw achterin de tuin zijn verticale latten van thermisch naaldhout, voor een natuurlijke uitstraling.

Benieuwd naar het eindresultaat? Dit project is nu in uitvoering, updates kunnen gevolgd worden via de Instagram pagina.