nieuwbouwinterieurin uitvoering

paviljoen

Dit paviljoen op het Vaneker in Enschede is zowel een garage, berging als privacy-buffer in één. Met de toepassing van verschillende materialen moest het passen bij het huis zelf, maar mocht het tegelijkertijd wel een geheel eigen identiteit krijgen. Een leuke en bijzondere uitdaging.

Paviljoen

Het paviljoen komt aan de noordrand van het Vaneker, in een landelijke omgeving naast een gerenoveerd pand uit de Tweede Wereldoorlog. Omdat de tuin bij dit pand grotendeels zichtbaar is vanaf de straat en ook de grote gevelopeningen voor veel inkijk zorgen was privacy een belangrijk aandachtspunt.

Eigenlijk dient dit paviljoen dus drie doelen: er kan geklust worden in de garage, er kunnen fietsen worden gestald in de berging en de geïntegreerde bloembak met hoge beplanting zorgt voor privacy in zowel tuin als huis.

We hebben gekozen voor een krachtige vorm met twee overhangende vleugels die dienstdoen als carport en overkapping. Door de vleugels slank te houden is er ruimte voor een bijzondere natuurstenen gevelbekleding. De zwart stalen elementen zoals de deuren en de dakrand maken er een industrieel paviljoen van, wat een mooie link legt met het interieur van het huis zelf.

Benieuwd naar het eindresultaat? Hou dan goed de Instagram pagina in de gaten!